23948sdkhjf

Her bliver byggeskrald til boligmode

Gammelt, tørt tømmer, som er over hundred år gammelt, bliver til plankeborde, når det har været i hænderne på Kastrup-firmaet Genbyg.

Tømmeret kommer fra Rigshospitalets oprindelige bygninger, og lige som alt andet af det godt 160.000 tons træ, som byggeriet hvert år sender til forbrænding, kunne det være endt som aske.

Nu er det i stedet blevet til enkle og solide plankeborde med autentisk patina.

Med den nye plankebordserie vil Genbyg vise, at man sagtens kan forene design og genbrug uden at gå på kompromis med kvalitet og æstetik. Ved at revitalisere det brugte tømmer fra Riget får plankebordene en sjæl og en stoflighed, som ikke findes i nye materialer. Og så er træets mangeårige historie bevaret som en integreret del af bordets finish, som frembringer en autentisk patina.

Jesper Holmberg, medejer af Genbyg, oplever en efterspørgsel efter noget gammelt til især nyopførte hjem.

- Originale dørhåndtag, gamle døre og vinduer er i høj kurs i ældre ejendomme men passer ikke altid ind i nybyggeri. Til gengæld kan vi tilbyde møbler lavet af brugte byggematerialer, som kan give balance og sjæl i et nyopført hjem, siger han.

Derudover er genbrug også ressourcevenligt, og det er efterspurgt egenskab, oplever Genbyg. Lige som naturlighed og håndværk er efterspurgte egenskaber.

- Vi omgiver os med glatte flader, både på arbejdspladsen men også ved computeren og telefonen, som vi rører meget ved i løbet af en dag. I takt med at vi bliver mere teknologiske, søger vi det naturlige, og her kommer de taktile og stoflige materialer ind i billedet, siger Jesper Holmberg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078