23948sdkhjf

Moelvens bedste kvartalsregnskab i årevis

Så meget er byggevarekoncernens drift vokset.
Den nordiske byggevarekoncern Moelven er kommet ud af andet kvartal af 2016 med et driftsoverskud på 175 mio. norske kroner.

For samme periode sidste år var tallet 48 norske millioner.

Det er koncernens bedste driftsresultat i næsten 10 år. Man skal tilbage til 2007 for at se et bedre kvartal.

Halvårsresultatet sted fra 70 mio. norske kroner til 205 millioner.

- Jeg er godt tilfreds og takker alle ansatte for indsatsen. Det gode resultat skyldes en kombination af generelt positive markedsforhold og effekten af interne forbedringstiltag, siger koncernchef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA.

Bag resultatet er der en markant stigning i omsætningen, som i årets andet kvartal landede på lige knap 3 milliarder norske kroner.

Der er dog lidt tidsler i rosebuketten og nogle områder, hvor resultatet påvirkes negativt. Moelven har en handlingsplan for, hvordan driften kan forbedres, så lønsomheden øges.

Moelven forventer en stabil udvikling for den træmekaniske virksomhed, og der er god efterspørgsel i både Norge og Sverige efter limtræ og moduler, nævner Moelven i sin kvartalsrapport,

- For koncernen samlet set forventes driftsindtægterne at stige i et vist omfang. Koncernen har et godt udgangspunkt for videre forbedringer. Alt i alt forventes resultatet for 2016 at blive noget bedre end i 2015. Koncernen har en langsigtet målsætning om et afkast på investeret kapital på 13 procent, siger Morten Kristiansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125