23948sdkhjf

Paustian genopliver auktionsfavorit

Den går for op imod 100.000 kroner. Nu er klassikeren tilbage i produktion.
Muslingestolen, er den blevet kaldt. Eller The Arctander Chair - typisk i udlandet.

I 40'erne blev den produceret i kort tid og i begrænset omfang. Det har sendt auktionspriserne op i nærheden af 100.000 kroner, men nu genoplives værket nu af bolighuset Paustian, når Philip Arctanders (1916-1994) klassiske lænestol fra 1944 kommer tilbage i produktion og i handel. Både med og uden armlæn.

Det er skaberens barnebarn Sofie Arctander Paustian, som står i spidsen for relanceringen. Efternavnet har hun, fordi hun har giftet sig ind i Paustian-klanen bag bolighuset.

- Min morfar var optaget af ideen om at ændre samfundet, og som arkitekt blev hans tilgang til dette at skabe bedre boliger, indretning og design. Under krigen designede han møbler, der skulle matche de nye behov for enkelt, funktionelt og formfuldendt design, siger Sofie Arctander Paustian.

Kollektionen består af nummererede udgaver i fårepels, varianter i klassiske uldstoffer fra Kvadrat samt varianter i Raf Simons’ nye kollektion for Kvadrat. Alle farver er nøje kurarteret.

- Det har været en spændende proces at udvælge farver og materialer til kollektionen, der indeholder både klassiske elementer og sprælske farver – lige som Paustian altid har gjort, siger Monika Paustian, medejer af bolighuset.

Stolen blev præsenteret på Northmodern-messen i Bella Center, som foregik fra torsdag til lørdag.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094