23948sdkhjf

Norske mangemillioner varmer godt hos Vermund

Aalborg-firma nyder blandt andet en trecifret millionordre på lukrativt institutionsmarked.
Aalborg-virksomheden Vermund Larsen har i de senere år investeret og satset, og for tredje år i træk går det fremad på både toppen og bunden.

Omsætningen steg med 10 procent i 2015, og sidste års nettooverskud er således øget med næsten én million til 6,3 mio. kr.

Væksten er sket på firmaet to hovedben, som er specialmøbler til rehabilitering med navnet Vela samt designerstole under designbrandet Vermund af virksomhedens stifter, møbeldesigner og fabrikant Vermund Larsen (1909-1970).

Cirka halvdelen af salget går til udlandet, og Norge er blevet det største eksportland med især to markante storaftaler til kommuner og institutioner, som er blevet landet i de senere år. Den nyeste aftale om arbejdsstole er en kontrakt til 100 mio. norske kr. over 4 år.

Som leverandør i den offentlige sektor i Norge, gælder det om at vinde de langvarige og ultimative kontrakter, hvis man overhovedet skal være med.

- Er man ikke med, er man helt ude i 4 år, så det er barske konkurrencevilkår. I Danmark kan man vinde en anden kontrakt, hvis man taber den ene, men det kan man ikke i Norge, siger adm. direktør Per Buus til Wood Supply.

Der er også fremgang for det gryende projekt med Vermund-designmøbler, som er baseret på stifterens egne tegninger, som i de senere år er støvet af. Det første skridt var forbrugernes marked og møbelbutikker. Nu breder man satsningen ud mod erhvervssegmentet, fortæller Per Buus.

Vermund Larsen er i en håndfuld lande tæt på Danmark, og i flere af disse lande har der været fremgang. Per Buus siger, at man ikke har travlt med at brede sig geografisk. Det er bedre at gå i dybden med de lande, man er i.

- Det er vores fokuseringsstrategi, at vi går efter at blive bredere i eksisterende lande for at skabe et kontinuerligt salg og vælge de rigtige partnere, der kan selv.

Alt i alt forventer Per Buus kun, at de forrige års fremgang fortsætter i omtrent samme tempo.

- Det er vores investeringer, som bærer frugt, og det vi ser, er bare en videreførelse af de indsatser, vi har sat i gang. Det går i den rigtige retning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094