23948sdkhjf

Fremtidsfrygt overskygger fremgangen for Egetæpper

Tæppekoncernen aflyser fejringen og tør ikke engang spå om det nye år
Et af Hernings mest klassiske industriklenodier – design- og tæppeproducenten Egetæpper – noterer fremgang på alle væsentlige parametre i nyt regnskab, som netop er offentliggjort.

Alligevel præger dysterheden den børsmeddelelse, som Ege-koncernen netop har sendt ud.

Dels fordi resultatet skønmaler driftssituationen, erkender Ege-ledelsen i rapporten. Et ejendomssalg til cirka 20 mio. kr. fylder godt op, og uden det salg er resultatet kun en smule bedre end forrige år.

Dels er stemningen dyster, fordi 17 procent af den samlede omsætning ligger i Storbritannien, og det marked er ramt af valutanedgang og usikkerhed om fremtiden. Briterne har stemt sig ud af EU, og det er usikkert, hvordan samhandelssituationen udvikler sig på længere sigt.

- Vi er ikke i tvivl om, at resultatet af afstemningen vil medføre betydelige negative konsekvenser – ikke bare for det engelske marked, men også i høj grad for Europa samlet, skriver Ege-ledelsen i børsmeddelelsen.

Så der er ingen tvivl om, at ”Brexit” vil kunne mærkes i Herning-domicilet.

- Vi forventer, at det engelske marked og euroområdet vil blive ramt af nedgang i 2. halvår af 2016. Hvor voldsom effekten vil være for os, har vi ikke belæg for at udtale os om på nuværende tidspunkt. Belært af erfaringerne fra finanskrisen forventer vi dog en vis tidsmæssig forskydning for vores branche, idet igangværende projekter typisk vil blive færdiggjort. Omvendt vil den store usikkerhed i markedet medføre tilbageholdenhed mht. nye investeringer og renoveringer, skriver Ege-ledelsen i en meddelelse til Fondsbørsen.

Fordi der er usikkerhed om situationen, vil Egetæpper endnu ikke melde en forventning ud om regnskabet, som slutter 31. april 2017, men forventer at gøre det inden for første halvår af regnskabsåret.

Oprindelig var det målet, at omsætningen på godt 950 millioner skulle bryde milliardmuren, og oprindelig var det meningen, at der skulle investeres for op imod 50 mio. i såkaldt langfristede aktiver, men alle forventninger er nu sat i venteposition.

Måske lige bortset fra amerikanske forventninger. Ege har i den seneste tid arbejdet ekstra meget med sit USA-marked, og nu forventer Herning-koncernen et positivt USA-bidrag til næste årsresultat.

Wood Supply bringer senere i dag en uddybning af Egetæppers finansdirektør John Vestergaard.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078