23948sdkhjf

Idealcombi skal stoppe kuldebroer i Vejle

Højt isolerende vinduer til boligområdet Møllevangen.
Vinduesproducenten Idealcombi i Hurup Thy skal levere 5500 elementer til en større boligrenovering i Vejle.

Når boligområdet Møllevangen i den nordvestlige del af Vejle skal renoveres, skal samtlige vindues- og facadepartier skiftes ud i alle 604 boliger samt fælleshuset.

De eksisterende vindues- og facadepartier er kolde og udført uden såkaldt kuldebrosafbrydelse, og det skal Idealcombis løsning rette op på ved at gøre de nye partier højt isolerende.

Og da det kommende renoveringsprojekt hverken indeholder facaderenovering eller afhjælpning af kuldebroerne ved vinduesfalsene, forudså vi som arkitekter, at kondensproblematikken også ville forekomme fremover i en eller anden udstrækning.

- Derfor fandt vi det uhyre vigtigt, at der blev stillet krav om, at de kommende vindues- og facadepartier skulle være udført af uorganiske materialer og uden komponenter af træ eller lignende, siger projektleder Peter Lindberg Christensen fra Arkitema Architects.

Møllevangen i Vejle er opført i 1950'erne. hører under boligselskabet AAB og består af blokke i fire etager. Vinduesudskiftningen foregår over de næste tre år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079