23948sdkhjf

Derfor afskaffer Dencon lageret

Nul lager med firmaets katalogprodukter. Det er en del af vinderrecepten for Skive-fabrikken, som laver plademøbler til erhverv.
Kontormøbelproducenten Dencon i Skive har prøvet det ofte med sine plademøbler.

De har prøvet at producere et væld af deres plademøbler til lager ”i enten ahorn eller bøg eller kirsebær, eller hvad der er oppe i tiden”, som direktør Henrik Søgaard Feld beskriver det.

Og pludselig er moden vendt. Dencon har stået med et varelager, som var næsten usælgeligt. I hvert fald til den førstberegnede pris.

Nu skifter moden hurtigere og hurtigere, oplever han.

- Det nærmer sig totalt anarki, og derfor giver det mindre og mindre mening at have et lager. Man må sadle om, siger Henrik Søgaard Feld.

Dencon har derfor valgt at afskaffe alt, der hedde serieproduktion af Dencon-produkter. Med en historisk stor investering for Dencon i Skive har plademøbelproducenten valgt at gå fuldt ind for ordreproduktion, og med et nyt system kan det efter Henrik Søgaard Felds opfattelse blive konkurrencedygtigt.

Målet med investeringen i produktionsomstillingen er, at skabe den mest fleksible produktion med kortest mulige gennemløbstid.

- Så nu vil vi tilbyde én uges ventetid. Og ingenting på lager. Det er afskaffet, siger han.

Der er ikke landet nogen ny vidundermaskine i produktionshallen i Skive, som kan noget, traditionelle maskiner ikke kunne. Den nye opsætning består groft sagt af gamle maskiner.

- Tryllemidlet ligger så i it-systemet, som kobler maskinerne sammen ved hjælp af robotter og rullebaner, fortæller han.

Ingenting rører ved menneskehænder i den samlede proces, og der er ingen omstillingstid mellem delprocesser.

Revolutionen skulle have været startet, men den er godt et halvt år forsinket og ventes at rulle lige efter sommerferien. Leveringen af den samlede løsning er blevet forsinket og har kostet et millionbeløb.

På den ene side er det gået langsommere, end Dencon havde regnet med. Men:

- Skal man være realistisk, så er der vel altid en pris at betale for at være de første. Man kan altid vælge en løsning, som er veletableret på markedet, men vi valgte at være de første til at gøre noget nyt, siger Henrik Søgaard Feld.

Til gengæld håber han på, at Dencon hermed bliver førende på sit marked.

Artiklen er en del af temaet Topchef i tale.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109