23948sdkhjf

Junckers bevarede håbet: "Efter modgang på modgang på modgang"

Allerede i første hele regnskabsår forvandlede ny ejerkreds en styrtblødning til overskud.
I sensommeren 2014 gik en kreds af erfarne folk i byggevarebranchen ind og købte den østsjællandske gulvfabrik Junckers.

På det tidspunkt havde de forrige ejere med kapitalfonden Axcel i spidsen set virksomheden tabe et trecifret millionbeløb under finanskrisen.

Men troen på Junckers som forretning sad dybt nok i kredsen af opkøbere, og nu kan de fejre, at gulvvirksomheden for første gang i årevis har overskud.

- Siden finanskrisen har vi set det ene marked efter det andet gå ned, siger Carsten Chabert, som i otte år har været adm. direktør.

- Først væltede Irland og Spanien for os, nævner han. Gældskrisen i den private sektor blev siden afløst af en kraftig opbremsning i offentlige investeringer.

- Helt siden 2008 har vi lavet en række forbedringstiltag, men vi oplevede, at de blev spist op af ny modgang, som dukkede op, siger Carsten Chabert.

Problemerne har fået Junckers til at fokusere sin forretning. Til at satse på det, der sælger og på markeder, som er lukrative.

- Vi har reduceret produktprogrammet til de absolutte kernekompetencer, som er vores massive højkvalitetstrægulve og overfladebehandlingsprodukter, og antallet af varenumre er reduceret markant. Vi har dels rykket rundt på tropperne, og dels har vi mærket mildere vinde på vores hovedmarkeder og mildere vinde, når det kommer til større boligprojekter.

Derfor forventer han, at fremgangen fortsætter i 2016.

- Vi er på niveau med 2015 med en lille pil opad, siger Carsten Chabert, som nu er ganske tilfreds med, at han gik ind som ejer for to år siden.

- Vi har hele tiden troet på, at det ville vende på et tidspunkt og at Junckers har sin berettigelse i markedet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125