23948sdkhjf

Danske møbler mangler et attraktivt udstillingsvindue

Dansk møbeldesign rummer stadig høj kvalitet, men med den nuværende hype omkring den svenske møbelindustri risikerer vi at miste førertrøjen i Skandinavien. Tabet af Bella Centers hæderkronede møbelmesse kan blive kostbart, vurderer branchefolk.
I årtier har Danmark ført an inden for skandinavisk møbeldesign, men nu er svenskerne for alvor begyndt at røre på sig.

Stockholm Furniture Fair tiltrak sidste år flere end 40.000 besøgende, mens den danske pendant i 2007 - der var messens sidste leveår - måtte nøjes med et besøgstal på lidt under 13.000.

Såvel Keld Korsager - formand for Dansk Møbelindustri - og Joakim Lassen, der er direktør for Montana-datterselskabet Djob, vurderer over for Politiken, at dansk møbeldesign fortsat har mest at byde på. Men manglen på et markant udstillingsvindue kan gøre det vanskeligt at holde svenskerne bag os:

- Vi har bedre design i Danmark - men med Stockholm-messens succes og den generelle hype omkring svensk design virker det jo, som om det er der, det sner, siger Joakim Lassen og fastslår:

- Skal møbelkulturen udvikle sig i Danmark, skal der være et sted, hvor man kan blive inspireret og spejle sig i andres ideer.

Code 09 som ny dynamo?
Keld Korsager og Joakim Lassen håber, at der igen kommer en dansk møbelmesse, som kan få tag i branchen, og står det til Lone Ann Disch fra Bella Center kan det nye tiltag - Code 09 - som løber af stablen til august næste år, meget vel vise sig at være løsningen.

Code 09 vil bringe de unge talenter frem i rampelyset, og arrangørerne satser på, at den strategi kan sikre messen sin eksistensberettigelse:

- Ude i verden er Danmark kendt for de store klassikere fra 60’erne - men man skal ikke falde i søvn på 50 år gamle laurbærblade. Der er masser af dygtige nye designere, men de har svært ved at komme til orde, forklarer Lone Ann Disch

Det skal de nu forsøges gennem Code, der egentlig skulle have set dagens lys allerede i år. Den blev dog udsat til næste år - angiveligt for at finpudse konceptet og sikre den rette opbakning.

Kilde: Politiken

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083