23948sdkhjf

Bolighus må lukke fordi møblerne er for små

En ændring i planloven for et område i Grindsted ved Ribe betyder, at der kun er plads til butikker med særligt pladskrævende varegrupper. Derfor må et møbelhus nu lukke.
Sofaer, reoler og spiseborde er ikke tilstrækkeligt store, og derfor vil Billund Kommune nu tvinge en møbelforretning i Grindsted til at lukke. Det skriver P4 Esbjerg.

Problemet er, at planloven giver plads til varehuse med særligt pladskrævende varegrupper som biler, campingvogne og byggematerialer, men den kategori hører møbler ikke ind under.

Man kan derfor stille sig selv spørgsmålet om, hvorfor møbelhuset overhovedet blev opført i første omgang, men det skyldes, at planloven er blevet ændret i flere omgange:

- Da området ved Thorsvej blev lavet i sin tid, måtte der ikke være møbelforretning. Men planloven blev ændret i 2002 og det betød, at der godt måtte være møbelforretning. Men i 2007 blev planloven ændret igen, og dermed blev det ulovligt at have møbelforretning i området, siger formand for Billund Kommunes teknik- og miljøudvalg - Inger Donslund - til P4 Esbjerg.

Hun forklarer, at udvalget ikke har mulighed for at dispensere fra planloven, men at hun samtidig selv kan have svært at se logikken i, at der godt må være byggemarked, som forhandler søm og skruer, men at der til gengæld ikke kan gives tilladelse til en møbelforretning.

Kilde: P4 Esbjerg

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078