23948sdkhjf

Underleverandører presses på priserne - og trues af konkurs

Danske virksomheder lægger maksimalt pres på deres leverandører i bestræbelserne på at få priserne ned, men det truer nu med at give bagslag.
Færre ordrer, krav om lavere priser og skærpede leveringstider. Ifølge Børsen er det den hverdag, som mange underleverandører til industrien oplever i disse tider, og mange trues derfor efterhånden på eksistensen.

Det er ikke kun skidt for underleverandørerne, men også for aftagerne som sjældent kan undvære en leverandør:

- Hvor man før var adskilt som kunde og leverandør, er man i højere grad partnere nu. Der er tale om gensidig afhængighed mellem de to parter, og går det skidt for underleverandørerne, går det også udover virksomheden, forklarer Jens Brendstrup - cheføkonom i Dansk Erhverv - til Børsen.

Det kan derfor vise sig at være en meget dårlig idé at presse leverandørerne for hårdt. Jens Brendstrup mener, at det for mange virksomheder i stedet kan være relevant at overveje at understøtte leverandørernes likviditet for at afhjælpe en eventuel trussel om konkurs.

Det synspunkt støttes af Klaus Rasmussen, der er cheføkonom hos DI:

- En virksomhed, der kan finansiere sig billigst og nemmest vil oftest hjælpe med likviditet hos en mindre part. Det er selvfølgelig svært, hvis en virksomhed både har likviditetsproblemer og er i fare for konkurs.

Ifølge en undersøgelse foretaget af kredit- og analysevirksomheden Experian er hver sjette danske virksomhed i øjeblikket truet af konkurs. Det er det højeste antal i de 11 år, analysen er blevet foretaget.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094