23948sdkhjf

Panton-stol dukker op fra det ukendte

En fuldpolstret stol skal fejre 90 året for Verner Pantons fødsel.
I 2016 ville den danske designer Verner Panton være fyldt 90.

Og selvom det meste af hans arbejde efterhånden har vundet ikonstatus, er det alligevel lykkedes den danske producent af hans design, Verpan, og hans enke, Marianne Panton, at finde en spisebordsstol, som er ukendt for de fleste.

Der er tale om en fuldpolstret spisebordsstol fra 1967, som hedder "Series 430". Og den skal medvirke til at fejre fødselsdagen i år.

- Verpan og Marianne Panton har valgt at relancere Series 430, da den med sine organiske former, behagelige polstringer og høje komfort er mere aktuel end nogensinde, skriver Verpan i en pressemeddelelse.

Series 430 lægger op til et væld af polstringer, men i anledning af jubilæet har Verpan i samarbejde med Marianne Panton håndplukket fire tekstiler, tre i uld og ét i velour, i støvede nuancer af blå, grøn og grå.

De for Panton utraditionelle farver er valgt for at vise, hvor nutidig og stor en spændevidde kollektionen har – og hvor let den passer ind i en moderne indretning. Hvad enten man vælger at lade Series 430 optræde i et gråligt, klassisk uldtekstil af Nanna Ditzel eller i Raf Simons flaskegrønne eller midnatsblå, opstår der et næsten monokromt spil mellem polstringen og det sorte rustfrie stålstel.

Pantons ambition var at tegne en spisebordsstol, der var lige så behagelig at sidde i som en lænestol. Derfor har Series 430 en bred, omsluttende ryg og et velpolstret sæde med gjorde i elastik, så den bedre tager imod kroppens vægt og giver en afslappende position.

Verpan har ikke foretaget korrektioner af Pantons tegninger, men afstemt dem i forhold til nutidens mål og krav om soliditet. Og med et stel i pulverlakeret stål har Panton skabt en stol, der er så spinkel, at den let kan flyttes igen og igen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141