23948sdkhjf

Litauen er et attraktivt mål for dansk eksport

Dansk eksport til Litauen er steget voldsomt de senere år, og det kan stadig være en god idé at vende blikket mod den baltiske nation.
Dansk eksport til Litauen rundede i første halvår af 2008 2,3 mia. kroner, hvilket er en stigning på 29 % i forhold til samme periode sidste år.

Generelt har vi oplevet en enorm vækst i eksporten til det baltiske land gennem de seneste tre år, og Danmark er - med sine 250 virksomheder - den næststørste udenlandske investor i Litauen.

- Litauen vil selvfølgelig ikke komme op på vores top-ti-liste på grund af markedets begrænsede størrelse med kun 3,4 mio. indbyggere. Men hvis man som dansk virksomhed vil ud og prøve verdensmarkedet af, er det et godt sted at starte, fordi Litauen ligner det danske marked så meget, siger cheføkonom i Dansk Erhverv, Jens Brendstrup, til Børsen.

Genvej til Rusland
Souschefen ved den danske ambassade i Vilnius, Jan Rubin, påpeger, at Litauen kan være en genvej til det russiske marked:

- Litauen har traditionelt gode forbindelser til Rusland, så landet kan være et springbræt til det attraktive russiske marked, men også de øvrige baltiske lande, hvor vi i øjeblikket ser en stor velstandsstigning i Hviderusland eksempelvis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082