23948sdkhjf

Designer: Danske møbler kunne lige så godt være lavet i Italien

Hans Thyge Raunkjær har svært ved at se, at der er noget specielt dansk eller skandinavisk over de møbler, som ser dagens lys i disse år.
Hans Thyge Raunkjær har gennem årene designet flere end 50 stole og etablerede tilbage i 1990 tegnestuen RKDO i Århus sammen med Karen Kjærgaard.

Han har i mange år arbejdet med træ og stål, men er på det seneste begyndt at interessere sig for materialer som plast og aluminium:

- Jeg synes, at det er fantastisk at arbejde med plast og aluminium og har mest arbejdet med kunststoffer de senere år. Men jeg får nok lyst til at arbejde med træ igen, for det dufter, er dejligt at røre ved og har en spændende tekstur, forklarer designeren til fpn.dk.

Kunne lige så godt være lavet i Italien
Ifølge Hans Thyge Raunkjær er de nationale og regionale særpræg i designverdenen mere eller mindre forsvundet og afløst af mere globale strømninger:

- Design bliver mere og mere globaliseret. Der er ikke noget specielt dansk eller skandinavisk over det design, vi laver lige nu. Det kunne lige så godt være lavet i Italien.

Han mener dog samtidig, at netop de danske traditioner inden for møbeldesign giver os gode muligheder på den internationale scene:

- I Danmark har vi en lang tradition for godt design, der har givet os brede skuldre at stå på. Derfor er der måske procentuelt flere gode danske designere, som gør sig bemærket i forhold til vores indbyggertal, slutter Raunkjær.

Kilde: fpn.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08