HTH-butikkerne er vokset markant siden starten i 1970’erne, og det er den afgørende årsag til, at HTH Køkkener netop nu er i færd med at købe sine franchisetagere ud af virksomheden:
- Der er noget godt ved såvel franchise som egne butikker. Jeg kan såmænd selv komme i tvivl om, hvad der er bedst, men efter min overbevisning udfolder franchise sig bedst i mindre enheder, hvor der kræves entreprenørtyper i ledelsen, forklarer bestyrelsesformand Preben Bager til Erhvervsbladet og uddyber:
- Vore butikker er så store, at det er andre typer som for eksempel administratorer, som typisk vil være de rigtige folk.
Ensartet udtrykHTH har i løbet af i år overtaget cirka halvdelen af sine butikker i Danmark, og målet er at skabe et mere ensartet udtryk. Mange af de danske franchisere har været med i flere årtier, og deres butikker har med tiden udviklet sig forskelligt.
I Sverige og Norge fortsætter man indtil videre med franchisekonceptet, fordi butikkerne her er mere stringente end i Danmark.
Om HTHHTH er grundlagt i 1966 og beskæftiger cirka 2000 medarbejdere - heraf halvdelen på de tre fabrikker i Danmark. Virksomheden er ejet af Nobia-koncernen, der er blandt de allerstørste køkkenproducenter på det europæiske marked.