23948sdkhjf

Velux på vej mod fabrikslukning

230 medarbejdere risikerer at miste jobbet på Fyn, hvor Velux-fabrikken kan være på vej mod lukning. Tillidsfolkene forhandler de næste uger med ledelsen om en løsning.
Tidligere på ugen varslede Rationel Vinduer fyring af 75 medarbejdere, og nu er de 230 medarbejdere på Gelsted Bygningsindustri kommet i farezonen. Fabrikken - der ejes af Velux-koncernen - er truet af lukning.

Tirsdag overbragte ledelsen i Velux den triste besked til medarbejderne på fabrikken, og de kan nu de næste tre uger blot vente på, at ledelse og tillidsfolk får sig forhandlet frem til den endelige plan. Sikkert er det dog, at en eventuel lukning ikke vil ske på denne side af nytår.

- Det er en beklagelig situation. Gelsted Bygningsindustri har været en vigtig del af vores virksomhed igennem mange år. Vi vil arbejde intenst for at hjælpe de medarbejdere, der måtte blive berørt. Vi håber blandt andet på at kunne tilbyde ansættelse på andre Velux-fabrikker i Danmark, hvis det bliver relevant, siger koncerndirektør David P. Meyer i en pressemeddelelse.

Velux-koncernen har i omegnen af 10.000 medarbejdere på verdensplan. Heraf arbejder cirka 3000 i Danmark. Velux Gruppen har hovedsæde i Hørsholm nord for København og produktions-, administrations- og udviklingsafdelinger fordelt over hele landet.

Kilde: Velux Gruppen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094