23948sdkhjf

Faldende afkast i møbelbranchen

Næsten halvdelen af Danmarks største virksomheder har haft faldende afkast de senere år. Især mediebranchen, møbelindustrien og detailhandlen er ramt.
En ny, stor undersøgelse fra konsulenthuset Pricewaterhousecoopers (PWC) viser, at 411 af Danmarks 885 største virksomheder har haft faldende afkast sidste år. For 189 af disse faldt afkastet også i 2006, mens 69 virksomheder har oplevet fald de seneste tre regnskabsår.

Ifølge PWC er det medie-, transport-, møbel-, detail- og entreprenørbrancherne, der kan se frem til hårde tider. Analysen fra konsulenthuset konkluderer, at flere af de store virksomheder forkert sat op til at klare de nye konjunkturer.

- Medmindre disse virksomheder formår at vende udviklingen gennem en markant restrukturering, vil de komme til at befinde sig i en kritisk situation eller ligefrem lukningsfare, fordi de ikke kan forvente, at hjælp til turnaround vil komme fra markedet i form af øget efterspørgsel, siger Bent Jørgensen fra PWC til Børsen.

Han påpeger, at de hårdest ramte virksomheder bliver dem, som ikke har tilstrækkeligt fokus på blandt andet risikostyring og på at skabe likviditet. Hvis disse virksomheder overlever, vil de stå til at sakke bagud i forhold til de konkurrenter, som har evnet at tilpasse sig den nye økonomiske situation i tide.

PWC har bygget sin undersøgelse op omkring målinger af, hvor rentable de danske virksomheder har været ved at sammenligne driftsindtjeningen (ebit) med de samlede aktiver.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078