23948sdkhjf

Ergoterapeut: Fleksible møbler gør det ikke alene

Virksomheder investerer milliarder i fleksible kontormøbler til medarbejderne, men den tiltænkte effekt udebliver. Det er nemlig arbejdsvanerne, den er gal med.
Danske virksomheder har de seneste fem år investeret mere end en mia. kroner om året i blandt andet hæve-sænkeborde og ergonomiske kontorstole.

Det skulle være så godt, men antallet af skader er ikke faldet. Det fortæller Kirsten Piper fra KP Ergonomi til Erhvervsbladet:

- Det er vigtigt at sige, at de regulerbare hævesænkeborde og indstillelige kontorstole ikke fejler noget. Det er super at give de ansatte gode borde og stole. Det er det bedste tilbud at give ansatte, som er fysisk inaktive i deres job. Men der mangler viden hos de ansatte om at udnytte teknologien til egen fordel. Det hjælper at variere sin arbejdsstilling i løbet af dagen. Det vil også give en effekt.

Hun forklarer, at computerteknologien efterhånden er blevet så god, at mange ganske enkelt ikke tvinges væk fra skærmen længere. Det handler således i dag primært om viden og vilje hos den enkelte til at variere sin arbejdsstilling.

Kirsten Piper ser dog muligheder i tidens fokus på sundhed i virksomhederne. Hun tror, at det på sigt kan være med til at minimere antallet af kontorarbejdsskader:

- Vi ser tendenser til, at der spises sundere mad i kantinerne og oprettes motionsrum på arbejdspladserne. Der er ved at komme en sundhedsbølge, og det mener jeg bør føre til en gevinst på lidt længere sigt, fordi folk kommer til at tænke mere og mere over, hvordan de bruger sig selv. Når de gør det, vil de ikke acceptere at sidde ned hele dagen, og så får vi forhåbentlig færre skader og vil begynde at kunne aflæse det i statistikkerne.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094