23948sdkhjf

Historisk aftale til danske skovejere

Dansk Skovforening har indgået en samarbejdsaftale med træindustrikoncernen Södra. De danske skovejere bliver dermed de første ikke-svenske medejere i Södra.
Dansk Skovforening oplyser, at betingelserne for en samarbejdsaftale med den svenske træindustrikoncern, Södra, nu endeligt er faldet på plads.

Aftalen medfører flere fordele for de danske skovejere, som nu tilbydes medlemskab af Södra på linje med de svenske skovejere. Det sker via et dansk andelsselskab med navnet Skovejernes Udviklingsselskab (SEUS), og medlemmerne af SEUS vil blandt andet få mulighed for at sælge træ på samme vilkår som Södras svenske medlemmer:

- I praksis vil Södra først og fremmest tilbyde at købe udtyndingstræ fra danske nåleskove. Dansk Skovforening anser det for et stort fremskridt at danske skovejere nu kan tilbydes en sikker og attraktiv afsætning for dette produkt - og blive medejere af en forarbejdningsindustri med stor betydning for afsætningen af dansk træ, skriver Dansk Skovforening på sin hjemmeside.

Det slås samtidig fast, at aftalen ikke kommer til at påvirke Skovforeningens uafhængighed og politiske arbejde i Danmark og Europa.

Kilde: Dansk Skovforening

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093