23948sdkhjf

Nedskæringer skaber glæde i træindustrien

To af sværvægterne i den nordiske træindustri, UPM-Kymmene og Stora Enso, overvejer at nedsætte produktionen markant. Det skaber glæde og tro på en bedre fremtid hos konkurrenterne.
Onsdag morgen meddelte både svenske Stora Enso og finske UPM-Kymmene via børsen i Helsingborg, at de planlægger permanente nedskæringer i kapaciteten. Meddelelsen vakte straks glæde i branchen, som nu får begrundet håb om bedre tider.
Ifølge Claes Rasmuson, analytiker hos Swedbank, kan de to selskabers nedskæringer nemlig føre til, at resten af sektoren får et løft:

- Kombinationen af overudbud på markedet og høje russiske toldbarrierer har øget omkostningerne markant, uden at virksomhederne har haft mulighed for at øge priserne tilsvarende. Det her påvirker hele sektoren og hjælper til at løfte de andre selskaber i branchen, siger han til Dagens Industri.

Hos Norske Skog mærker man allerede effekten. Ifølge dn.no steg Norske Skog-aktien onsdag med 6,37 % i kølvandet på de to konkurrenters udmeldinger.

Stora Ensos planer går blandt andet på at lukke en papirfabrik i Tyskland, hvilket vil reducere produktionen med 140.000 tons årligt. I alt vil selskabets nedskæringer berøre 1700 ansatte. Hos UPM-Kymmene overvejer man at stoppe produktionen ved Kajaani-værket, som har kapacitet til at producere 640.000 tons avis- og magasinpapir om året.

Kilde: Dagens Industri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078