23948sdkhjf

Markedet for grantræ stabiliseres yderligere

Udbuddet matcher igen efterspørgslen, og priserne forventes foreløbigt at holde niveauet fra de seneste 1-1½ måneder.
Ovenpå en periode med fyldte lagre - og deraf følgende prisfald - i årets første halvdel er markedet for skandinavisk grantræ nu tæt på igen at være tilbage på et niveau, hvor udbuddet matcher efterspørgslen.

Især et forlænget produktionsstop i forbindelse med sommerferien har bidraget til at bringe lagrene ned i et - for sælgerne - mere gunstigt leje. Da især de svenske forhandlere samtidig har formået at skabe øget afsætning til England, befinder de fleste sælgere sig nu i en situation, hvor de ikke længere skal sælge for enhver pris.

Stabile priser i Skandinavien og Tyskland
Ifølge EUWID kan leveringstiderne som udgangspunkt kan overholdes de fleste steder i Sverige og Finland, og generelt forventes det, at priserne på skandinavisk grantræ i september mere eller mindre vil holde niveauet fra juli og august.

Tilsvarende er meldingerne lige nu fra det tyske marked. Den lave aktivitet i byggebranchen over det meste af Europa kan dog føre til, at de tyske savværker sænker produktionen af visse varer. Det kan medføre prisstigninger senere på efteråret.

Kilde: EUWID

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078