23948sdkhjf

Snedkerfaget savner opmærksomhed

Snedkerfaget er et af de få fag i byggebranchen, som falder i pigernes smag. Alligevel er der forsvindende få unge, der vælger uddannelsen, og det kan blive et problem for erhvervslivet.
Snedkerfaget lider i dén grad under mangel på opmærksomhed. Faget står på mange måder i skyggen af tømrerfaget, og på de danske erhvervsskoler har man store vanskeligheder ved at uddanne den mængde snedkere, som erhvervslivet har brug for:

- Der er modefag i alle brancher, og her står snedkerfaget i skyggen af tømrerfaget. På skolen er forholdet 100 til 15, men ude i virksomhederne tror jeg nærmere, der er behov for halvt af hver, forklarer uddannelseschef for Bygge og Anlæg på EUC Nord, Hans Ulrik Møller, til Nordjyske.

Situationen er paradoksal, for hvor virksomhederne i allerhøjeste grad mangler snedkerlærlinge, står unge på tømreruddannelserne nærmest i kø for at finde en elevplads. Det har fået EUC Nord til at tilbyde deres tømrerlærlinge en såkaldt ’skiftekompetence’, der er et forløb, som gør de unge i stand til at tage en læreplads som snedker i stedet.

Hans Ulrik Møller forklarer endvidere, at man netop nu arbejder med, hvordan man i højere grad kan gøre snedkeruddannelsen synlig over for de unge. Han peger på, at uddannelsens klare styrke er, at den - målt på design og finish - er den absolut bedste i byggebranchen.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141