23948sdkhjf

Vil ikke ansætte lærlinge trods mangel på arbejdskraft

Mængden af tømrerelever uden læreplads hober sig op, alt imens mestrene i stigende grad skriger på arbejdskraft. De vil dog ikke ansætte lærlinge, og det er under al kritik, mener forbund.
Hos Tech College i Aalborg og EUC i Hjørring har man for øjeblikket tilsammen tilknyttet 230 elever på den håndværksmæssige grunduddannelse. Kun 23 af disse har på nuværende tidspunkt sikret sig en elevplads, og på Tech College står der lige nu 41 elever med et gennemført grundforløb, men uden læreplads.

Ifølge Nordjyske Stiftstidende har elever uden held søgt læreplads op til 40-50 steder, og Alex Pedersen fra Forbundet Træ-Industri-Byg Nordjylland fortæller, at der lige nu er 12 lærlingegodkendte tømrermestre i Aalborg-området, der ikke har elever i staben.

- Det er simpelthen mangel på vilje fra mestrenes side, siger han.

Ifølge Dansk Byggeri er problemet først og fremmest, at mange mestre ser lærlinge som en økonomisk belastning. Organisationens formand i Nordjylland, Knud Christensen, påpeger dog samtidig, at eftersom gennemsnitsalderen på de faglærte er ved at være meget høj, er det meget vigtigt, at tømrermestrene begynder at tage et ansvar på området.

Kilde: Nordjyske

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078