23948sdkhjf

Millionunderskud hos Junckers

Junckers Industrier A/S kommer ud af årets første halvår med et ordinært resultat på -15,3 mio. kroner før skat. Det forventes, at årets anden halvdel hverken vil bidrage positivt eller negativt til årsresultatet.
Den kraftige nedgang i byggebranchen har også sat sine spor hos gulvproducenten Junckers. Selskabet præsenterede fredag sit halvårsregnskab, der byder på markant nedgang på alle fronter.

Samlet set kommer Junckers ud af årets første seks måneder med et underskud på 15,3 mio. kroner før skat - hele 39,9 mio. kroner dårligere end den tilsvarende periode i 2007. Omsætningen er faldet med knap 90 mio. til 289 mio. kroner.

Junckers begrunder den negative udvikling med en kraftigt faldende afsætning på de større markeder i Danmark, Spanien, Irland, USA og England. Selskabet oplyser desuden, at man nu nedjusterer sine forventninger for hele året til et resultat tilsvarende underskuddet for første halvår. For andet halvår forventer Junckers således et resultat omkring nul:

- De generelle markedsbetingelser i de primære markeder forventes ikke at blive bedre i de næste 12 måneder. Gennemførte og planlagte tiltag på markedssiden og fortsat tilpasning af produktionsniveau og omkostninger samt stram styring af balanceposter betyder, at der i 2. halvår forventes et resultat af ordinær drift tæt på et nulresultat. Resultatet af den ordinære drift for hele året forventes derfor at blive tæt på det realiserede negative resultat fra første halvår, lyder det i en pressemeddelelse.

Kilde: Junckers Industrier A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062