23948sdkhjf

Markedskommentar uge 35 - 2008

Eksporten af tømmer fra Finland til de europæiske markeder er faldende; de baltiske lande melder om begrænsede softwood-lagre, mens man i det sydlige tyskland holder hugningen på et minimum grundet de lave tømmerpriser.
Eksport af tømmer fra Finland til markeder i Europa er faldet med 21% og til Asien med 40%. Eksporten til Mellemøsten og Afrika er til gengæld steget med 47%. Samlet set er eksporten fra Finland faldet med 10% i maj 2008 sammenlignet med maj 2007. I perioden januar-juni er eksporten totalt faldet med 15% sammenlignet med sidste år.

De baltiske lande melder om begrænsede softwood-lagre. Udviklingen har været ventet, eftersom svære vejrforhold gjorde produktionen vanskelig sidste vinter, og det har gjort indhug i lagrene. Samtidig har de fleste savværker som følge heraf ikke været i stand til at plante nyt.

I såvel det sydlige som vestlige Tyskland holder de lave tømmerpriser hugningen på et meget lavet blus. Aktiviteterne i dag drejer sig om fjernelse af det træ, der har taget skade, som følge af storm eller skadedyrsangreb. De fleste skovejere forventer dog, at aktiviteten er oppe i væsentligt højere omdrejninger i årets fjerde kvartal og desuden, at priserne mindst holder samme niveau som i året begyndelse.

Ifølge producenter og leverandører af krydsfiner af bøgetræ er priserne på krydsfineren faldende. Efterspørgslen er ringe og lagrene bugner. For bare et år siden var situationen en ganske anden, hvor efterspørgslen var høj og priserne skyhøje. Alene siden årsskiftet er priserne på krydsfiner af bøgetræ faldet med 10%.

Kilde: EUWID

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109