23948sdkhjf

Går mod strømmen og bliver på hjemmemarkedet

En udvidelse af produktionen i hjembyen har givet Horsens Polstring vind i sejlene. Virksomheden tror på en fremtid i krydsfeltet mellem polstring og montage.
I en tid hvor mange i møbelbranchen outsourcer dele af produktionen til andre lande, er Horsens Polstring gået i en helt anden retning. I foråret flyttede virksomheden til nye og større lokaler i udkanten af Horsens, og siden da er det kun gået fremad.

Direktør Morten Jønsson fortæller til Wood Supply, at han var meget i tvivl om, hvorvidt det var en fornuftig beslutning, men set i bakspejlet er der ingen tvivl om, at det var det rigtige at gøre:

- Siden det blev rygtet i branchen, at vi har fået mere plads, er mængden af henvendelser steget markant, siger han.

Han understreger, at kunderne mest af alt er kommet af sig selv, for Horsens Polstring gør ikke noget særligt ud af at markedsføre sig. Virksomheden har tidligere annonceret på privatkundemarkedet, men det er stoppet nu, fordi der er så mange erhvervskunder. Horsens Polstring betrækker blandt andet omkring 100 7’er-stole om ugen, og altså primært til erhverv.

Halvfabrikata bliver fremtiden
Udvidelsen hos Horsens Polstring skal blandt andet ses i lyset af, at virksomheden vil satse på nye forretningsområder i fremtiden. Morten Jønsson fortæller, at man - udover polstringsopgaver - blandt andet vil satse på at hente flere opgaver på montageområdet.

Han peger på, at møbelfabrikkerne i stigende grad begynder at se sig selv som handelsvirksomheder, og det betyder blandt andet, at produktionen flytter fra fabrikkerne i Danmark til lande i Østeuropa og Asien. De møbler, der kommer tilbage som halvfabrikata, kan så lande hos Morten Jønsson, hvorfra de distribueres videre til butikkerne. Enkelte virksomheder vælger endda at lade Horsens Polstring stå for hele produktionen.

For Morten Jønsson er succes altså et spørgsmål om at spotte nye muligheder:

- Man siger, at kineserne og polakkerne tager vores arbejde, men der er altså stadig masser at lave, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078