23948sdkhjf

Godt halvårsresultat for Moelven

Første halvår af 2008 har givet tilfredsstillende resultater for Moelven-koncernen. Aktiviteten er høj, og driftsindtægterne er øgede sammenlignet med samme periode sidste år. I divisionerne Timber og Wood har man dog haft et betydeligt fald i driftsresultaterne, hvilket hænger sammen med konkurrencesituationen for savværkerne.
Driftsindtægter og driftsresultat for Moelven i andet kvartal i 2008 endte på hendholdsvis 2.202,3 mio. nkr. og 81,3 mio. nkr. For første halvår af 2008 var driftsindtægterne på 4.153,6 mio. nkr. og driftsresultatet landede på 191,5 mio. nkr.

Det er især Moelvens bygge-division, der har været med til at sikre, at resultatet set med Moelvens øjne blev tilfredsstillende. Divisionerne for Timber og Wood har nemlig begge oplevet betydelige fald i driftsresultatet, hvilket skyldes den svære konkurrence på markedet.

- Det, som præger billedet, er en stor variation i lønsomheden i de forskellige divisioner, siger Hans Rindal, koncernchef i Moelven.

- Divisionen for byggeri er meget lidt påvirket af konjunkturbilledet og har gode markedsforhold. Der er god aktivitet på området for træbyggeri, vi har en god ordreindgang og et resultat, der er bedre end sidste år.

- Når det gælder savværksvirksomhed er det en anden snak. Der er stor konkurrence på området. Priserne er betydeligt lavere, end de var på samme tid sidste år, derfor er lønsomheden for denne del af koncernen også utilfredsstillende.

Hans Rindal forventer en fortsat høj aktivitet inden for træbyggeri i andet halvår af 2008, mens han for divisionen Wood forventer en høj aktivitet, der dog er præget af den øgede konkurrence. For savværkerne og divisionen Timber forventes en lavere efterspørgsel sammenlignet med perioden i 2007.

Driftsindtægter og driftsresultat for 2008 ventes at blive væsentligt lavere end i 2007, men stadig tilfredsstillende set i lyset af konjunkturforholdene.


Kilde: Moelven - www.moelven.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08