23948sdkhjf

NCC flytter sin træ-dome til Aarhus

Efter to travle år i hjertet af København skal ’Dome of Visions’ nu fungere som et moderne forsamlingshus for debat og kulturliv i Aarhus.
Med knap 35.000 besøgende har NCC’s Dome of Visions i løbet af de sidste to år bidraget til at skabe mere liv i et lidt dødt område af Københavns Inderhavn.

- Dermed har domen været med til at understøtte vores politiske vision om at skabe mere liv ved havnen. Samtidig er den et godt eksempel på, at midlertidige aktiviteter kan være med til at gøre København kendt som en by med mange tilbud om arrangementer og et godt byliv, siger teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (EL).

Men efter den kommende weekend er det slut. Den transparente halvkuppel lukker ned i København for i stedet at genopstå i en ny og større version på havnen i Aarhus. Her skal den fungere som omdrejningspunkt for Aarhus Kommunes aktiviteter inden for byudvikling og byens kommende status som europæisk kulturhovedstad 2017.

- Dome of Visions er en fysisk manifestation af den strategiske rejse, NCC stadig er på. Den er en ramme, hvor fremtiden for byerne og byggeriet kan diskuteres. Men den er også en platform for meget andet, der faktisk er kommet til at betyde ligeså meget som bygningen. Den er en platform, hvor vi bruger arkitektur og kultur som en del af fortællingen. Et sted, hvor scenen er fri, siger Martin Manthorpe, direktør i NCC.

I København har Dome of Visions dannet ramme om flere end 600 vidt forskellige arrangementer – alt fra debatter om klimaforandring og workshops om bæredygtig byudvikling til tango, musik og performance. Det har trukket gæster til fra alle dele af verden og givet især københavnerne et ekstra kulturelt frirum. Det har også givet Domen 10.000 følgere på Facebook.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125