23948sdkhjf

Pergo - nu tildelt den Nordiske Svane

Pergo er som det første laminatgulv blevet tildelt det nordiske miljømærke Svanen. Kriterierne for at blive tildelt Svanen er baseret på produktets indvirkning på miljøet gennem hele dets levetid.
Alle Pergo-gulve er nu mærket med Svanen, hvilket viser, at et produkt er et godt miljøvalg.

I en tid, hvor stadig flere stiller spørgsmålstegn ved den måde, naturressourcer spildes på, er det beroligende at vide, at Pergo for langt størsteparten består af genbrugsmaterialer. Rent faktisk består 80 % af et Pergo-gulv af biprodukter fra skovindustrien. Der anvendes kun uudtømmelige træsorter som gran og fyr. Eksotiske og truede træsorter fra regnskovene anvendes aldrig.

En anden fordel ved Pergo-gulve, som præsenteres på Gulvmessen 2008 i MCH Herning Kongrescenter 19.-21. august, er, at de kan afbrændes helt og afgiver samme naturlige røg som træ.

Pergo blev som første gulvproducent certificeret i henhold til miljøstandarden ISO 14001. Endvidere sikrer PEFC-certificering, at alle træ- og papirprodukter, som anvendes til at fremstille Pergo-gulve, producers ved hjælp af råvarer fra uudtømmelige skove.

For Pergo har hensynet til miljøet altid spillet en fundamental rolle i arbejdet, lige siden virksomheden opfandt og startede produktionen af laminatgulve for 30 år siden. Der tages hele tiden hensyn til indvirkningen på miljøet - lige fra produktionen på fabrikken i Trelleborg i Sverige til valget af transport og emballage.

Den kendsgerning, at et Pergo-gulv er næsten umuligt at slide op, er også positivt ud fra et miljømæssigt synspunkt.

I 2006 genererede Pergo et nettosalg på ca. 3 milliarder svenske kroner og beskæftiger over 600 mennesker. Siden april 2007 har Pergo været en del af den MDAX-noterede Pleiderer-gruppe.

Kilde: Pergo

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095