23948sdkhjf

Byggeriets affald ender som møbler

Det er blevet trendy at omdanne kabeltromler, europaller og traller fra stilladser til moderne genbrugsmøbler
Den enes affald er den andens skat.

For entreprenøren ender kabeltromler, europaller og stilladstraller i sidste ende som affald, men for den indretningsbevidste er det en sand skat. Tidens genanvendelsestrend har gjort bænke af stilladstraller, borde af kabeltromler og sengerammer af europaller til efterspurgte møbler, der nu kan findes i hjemmet side om side med stolene fra Eames og lampen fra Arne Jacobsen.

Palle Top er indehaver af virksomheden Kabeltromlen.dk, der ligger i Stilling i Østjylland. Han var oprindeligt møbelmontør, men så greb arbejdet med at forvandle aflagte byggematerialer til møbler om sig, og nu lever han af det.

- Tiden, hvor alt i hjemmet skulle være højglans, er forbi. Nu skal boligen have et twist og her passer møbler af genbrugstræ godt ind, fordi de bryder med alt det hvide fra Ikea, siger han.

Vejr og vind giver råt look
Materialerne skaffer Palle Top både fra fabrikker og fra entreprenører.

- Jeg opkøber kabeltromlerne, når entreprenørerne ikke skal bruge dem længere. Nogle gange køber jeg dem også nye fra fabrikken, men dem fra entreprenørerne, der har stået ude i vind og vejr og har fået et råt look er de mest populære og giver det flotteste resultat, siger han.

Hos Kabeltromlen.dk kan kunderne både erhverve sig de oprindelige materialer og selv gå hjem og lave gør det selv-projekter eller de kan bestille et færdigt møbel, som Palle Top så saver til, sliber, forkorter, giver olie eller sætter nye ben under. Lige nu er der især efterspørgsel på havemøbler, forklarer Palle Top.

- Det er især kabeltromler til havebrug, som folk er ude efter nu. Her er det ofte de helt store tromler, de bestiller og de er ofte for høje til at spise ved. Så der skiller jeg dem helt ad og forkorter, dem, så man kan sidde ved bordet, siger han.

Råd at hente på nettet
Det er ikke kun Kabeltromlen.dk, der har slået sig op på at fremstille og sælge genbrugsmøbler. En simpel google-søgning viser, at man ikke skal lade længe efter et komplet sæt med sofa og sofabord af gamle paller eller et udekøkken af traller fra stilladser. Er man typen, der gerne selv vil have en hammer i hånden, så er der også masser af råd, vejledning og inspiration at hente på nettet.

Det er ikke kun private, der har fået øjnene op for genbrugsmøbler. Det samme har erhvervslivet, forklarer Palle Top.

- Jeg har mange erhvervskunder. Det er for eksempel butikker, der gerne vil have et råt bord til at lægge varer på, men jeg leverer også til restauranter, caféer, kroer og kaffebarer i hele landet, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095