23948sdkhjf

Magnus Olesen får grønt politikerbesøg

Uffe Elbæk besøger møbelfabrik i Salling for at lære noget om bæredygtig møbelproduktion.
I dag skal Alternativets partileder Uffe Elbæk til Salling for at lære noget om bæredygtig møbelproduktion.

Møbelfabrikken Magnus Olesen i Durup på Salling får i dag et besøg, som virksomheden glæder sig særligt til.

Alternativets stifter og partileder Uffe Elbæk kommer forbi for at høste erfaringer om begreber som DfD - design til adskillelse. Og cirkulær økonomi.

Igennem det sidste år har Magnus Olesens arbejdet med principperne som i en grøn omstillingsproces, som er sket i et samarbejde med Region Midtjylland, som i et projekt ville hjælpe med at skabe grønne forretninger, der tjener penge.

For den Durup-fabrikken har det blandt andet betydet, at man forlænger møblernes levetid og reducerer affaldet og miljøbelastningerne.

- Det har været en yderst givtig proces, der har rustet os til fremtiden på flere måder. Helt konkret kan vi nu lancere et helt ny servicekoncept, der tilbyder møbler med tilhørende service, som forlænger produkternes brugsfase, opdatering og genbrug. Et koncept, der vil skabe merværdi og spare vores mange offentlige og erhvervskunder for betragtelige summer, og samtidig forbedre ressourceeffektiviteten, fortæller Magnus Olesens direktør Nils Knudsen.

Hos Magnus Olesen betyder det ekstra fordele ved at bevare produktionen i Danmark, så man netop kan tage møblerne tilbage og udføre service på dem.

- i fremtiden kan det betyde, at vores produktion udvides i takt med at servicekonceptet udvikles og nye grønne forretningsmodeller implementeres. Alt i alt kan vi glæde os over disse nye perspektiver for vores branche, og jeg ser frem til en dialog med Uffe Elbæk, som jo netop om nogen er fortaler for grønnere vækst og produktion i Danmark, siger Nils Knudsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094