23948sdkhjf

Fodboldlegendens bog er mest for fodboldfans

Sir Alex Fergusons ledelsesråd kan bruges af andre end fodboldklubber, men man skal have fulgt med i hans fodboldverden for at forstå ham.
Sir Alex Ferguson har efterhånden fået skrevet nogle bøger, og denne er den nyeste, efter at han pensionerede sig selv fra Manchester United.

Ambitionen er at videregive nogle af hans erfaringer og råd fra hans liv til andre ledere, og han gør det på en måde, så man aldrig er i tvivl om, at det primært er ham, der fører pennen.

Det er en ”nede-på-jorden” beretning om alt fra stort til småt i hans liv, beskrevet i hundredvis af små anekdoter om de mange stjernespillere, som han har haft igennem sit fold igennem årene.

Af fodboldelsker for fodboldelskere
Der er ikke nogen tvivl om, at denne bog er mest interessant, hvis du er glad for fodbold.

Hele bogen er en stor mængde af anekdoter og personlige synspunkter om god ledelse, og samtlige eksempler kommer fra Fergusons egen erfaring - dels som professionel fodboldspiller i Skotland og dels fra hans mange år som succesfuld manager.

Eksemplerne er ofte beskrevet så indforstået, at hvis du ikke lige ved, hvordan Eric Cantona var som fodboldspiller, så mister du nok desværre retningssansen i løbet af bogen.

Tobias Baldrian Madsen er forretningsudviklingschef, strategiansvarlig og salgsleder hos Deloitte. Til dagligt arbejder han med ledelsesudvikling, strategisk kommunikation, forretningsplaner og andre strategiske projekter. Tobias har en fortid ved Grundfos som business developer og business intelligence manager med fokus på produktudvikling, virksomhedsopkøb og partnerskaber. Tobias er uddannet business develop-ment engineer fra Aarhus Universitet.

Har du en bog som du gerne vil have anmeldt? Så send den til Deloitte Silkeborg, Att,: Tobias Baldrian Madsen, Papirfabrikken 26, 8600 Silkeborg eller , hvis det er en e-bog.
En opskrift på god ledelse
Bogen er opbygget, som en slags opskrift på god ledelse, hvor bogen indledes med de vigtigste emner: At være god til at lytte, observere og læse for at lære. Afsnittet kalder Alex for ”At blive sig selv”, og det bekræfter meget godt, hvor personlig denne beretning er.

Dernæst beskriver han enormt mange principper, som han anvendte i sit arbejde, heriblandt: at vurdere mennesker, at engagere andre, at sætte standarder og være i stand til at samle puslespillet.

I bogens midte er der samlet en fremragende infografik omkring Manchester Uniteds resultater under ledelse af Sir Alex Ferguson samt en række personlige breve og notater. En sjov lille detalje for en fodboldfan.

Helt konkrete råd
Ud over de generelle ledelsesbetragtninger, som kan overføres til enhver virksomhed, der leder medarbejdere, så giver Alex også en masse råd omkring helt konkrete områder, der er relevante for sportsklubber.

Han kommer blandt andet ind på aflønning af spillerne, hvordan han håndterer spilleragenterne, som han i øvrigt ikke kan fordrage, køb og salg af spillere, talentspejdere og meget andet.

Læs den for sjov
Nu er jeg i den heldige situation, at jeg er fodboldelsker og var det i mine teenageår, da Peter Schmeichel spillede for Sir Alex Ferguson. Dengang tog de det ene trofæ efter det andet, imens Schmeichel selv blev kåret til verdens bedste målmand i årene 1992-93.

Derfor var denne bog ret sjov at læse, da jeg kunne relatere historierne og spillerne til mine erindringer om dem på banen.

Ind i mellem fik jeg også et par ting at tænke over - primært omkring min egen ledelsesstil, men jeg vil ikke vurdere, at dette er en bog, som ledere i erhvervslivet bør læse for at lære en masse nye ting. De kan derimod læse den med fryd, hvis de elsker fodbold, og så vil de helt sikkert også kunne tage nogle refleksioner med derfra.



På en skala fra 1-10
Noget på hjerte: 7/10
Direkte brugbar: 3/10
Godt skrevet: 6/10

Titel: Ledelse
Forfatter: Ferguson, Alex
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sider: 406
Pris: 299,95 kr.

Artiklen er en del af temaet Bøger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079