23948sdkhjf

Salget hos danske møbelhandlere faldende

Afmatningen på boligmarkedet og de faldende friværdier smitter af på den danske møbelbranche. De danske møbelhandlere kan melde om et salg i årets første måneder, der ligger 6% under niveauet for 2007.
Hos de 300 medlemmer hos Danske Møbelhandlere er salget faldende – nye tal afslører, at salget i årets første måneder ligger 6% under 2007-niveau.

Direktør hos Danske Møbelhandlere, Hanne Bach, forventer, at omsætningen med årets udgang vil være faldet 10%.

- Salget er faldet, og det blev særligt mærkbart i januar, da vi ikke nåede samme udsalgstal som sidste år. Til gengæld gik salget i april godt, så jeg vil ikke male himlen sort. Men temperaturen er ikke så høj i øjeblikket, det er helt sikkert, siger Hanne Bach, der peger på de faldende friværdier som synderen.

Selvom salget ikke er, hvad det har været, tror Hanne Bach ikke på butikslukninger, da de fleste butikker er i en eller anden form for kædeforhold eller har kapitalfondsejerskab.

Hos møbelforretningen Anton Dam på Frederiksberg kan ejer Martin Hansen godt mærke, at der ikke er helt det samme skub i tingene som for et år siden. Han forventer, at omsætningen i år vil falde med 15%, men kan dog træste sig med at hans omsætning steg markant i både 2006 og 2007.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109