23948sdkhjf

VTI Vinderup Træindustri med overskud

Selv på trods af en global krise i de fleste brancher, herunder også fyrretræsmøbelbranchen, er VTI Vinderup Træindustri A/S atter ude med overskud.
VTI Vinderup Træindustri har endnu engang vist overskud i den meget vanskelige fyrretræsmøbelbranche. På 6. år i træk præsterer VTI overskud i en branche, der i Danmark er halveret flere gange siden sidst i halvfemserne. Branchen er i det afsluttede regnskabsår yderligere blevet reduceret.

Årets bruttofortjeneste lå på 19,2 mio. kr. mod 23,1 mio. kr. året før. Årets resultat steg en smule fra 1,4 mio. kr. i 2006 til 1,7 mio. kr. i 2007.

I takt med at hjemmemarkedet er reduceret, har VTI formået at øge afsætningen i udlandet, primært til Østeuropa. Den samlede eksport udgør nu mellem 65 - 70 % af virksomhedens samlede omsætning.

I 2005 fik VTI Vinderup Træindustri Kong Frederik den niendes hæderspris for fortjenstfuld indsats for dansk eksport.

Virksomheden VTI er styrket væsentligt i de sidste 6 år og gælden er reduceret betydeligt. Egenkapitalen er yderligere blevet styrket, og virksomheden er nu endnu mere robust til at klare fremtidige udfordringer i et globalt marked.

VTI har som alle andre træindustrivirksomheder haft vanskeligheder med at skaffe råvarer og kvalificeret arbejdskraft, hvilket har påvirket regnskabet. Råvaresituationen er nu ved at stabilisere sig, men kvalificerede medarbejdere til de computerstyrede maskiner er stadig en udfordring, udtaler Bjarne Andersen, adm. Direktør i VTI.

Lønprocenten udgør i dag ca. 10 % af omsætningen.

Samtidigt med at afsætningen af møbellimtræsplader forøges i udlandet, arbejder VTI strategisk med nye produkttyper til andre brancher, herunder blandt andet byggemarkeder i både Danmark og i udlandet.

Denne strategi sikrer en stabil afsætning til flere kundesegmenter, og hermed virksomhedens fremtid.

Kilde: VTI Vinderup Træindustri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078