23948sdkhjf

Den asiatiske træbuk gasses

I går eftermiddag blev 12 containere med fliser og den asiatiske træbuk gasset. Det var hos firmaet Kaj Bech i Holstebro man fandt den ubudne gæst blandt en sending fliser fra Kina. Nu gasses hele sendingen for at komme den asiatiske træbuk til livs.
Den asiatiske træbuk hærger skove og parker i flere europæiske lande og skaber i øjeblikket store problemer i New Yorks parker. Derfor tog de danske myndigheder ingen chancer, da man i starten af juni fandt den asiatiske træbuk i en sending granitsten fra Kina hos entreprenørfirmaet Kaj Bech. Samtlige sten og paller blev læsset i 12 containere, der i går blev gasset hos virksomheden Rentokil.

Anders Larsen fra Rentokil har sat plakater op med ordlyden ”Advarsel giftgas”, da den gas, der bruges, kan slå mennesker ihjel.

- Det foregår med et middel, der hedder aluminium fosfid, som er nogle små piller, hvor gassen er bundet i et bindemiddel. Og når der så kommer fugt ind til de piller, så afgives gassen. Når gasser først er frigivet derinde, så hvis man får en forgiftning af det, så er der ingen vej tilbage, for der findes ingen modgift, fortæller Anders Larsen til P4.

Containerne forsegles indtil på mandag, hvor de så igen bliver åbnet. Og så skulle faren være drevet over for denne gang, og den asiatiske træbuks hærgen i Danmark stoppet for denne gang.

Kilde: P4

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064