23948sdkhjf

Wood Supply retter

I nyhedsbrevet af 23. juni 2008 har Wood Supply fejlagtigt citeret dagbladet Børsen og artiklen Styrelse afviser Møbelklage. Wood Supply vil gerne rette denne fejl og bringer hermed sagens rette sammenhæng.
Wood Supply har i artiklen Møbelklage afvist af Konkurrencestyrelsen fejlagtigt citeret dagbladet Børsen. I Wood Supplys artikel fremgik det, at Konkurrencestyrelsen på baggrund af en mangelfuld og utilstrækkeligt dokumenteret klage hvade afvist klagen. Det er ikke tilfældet. Her følger sagens rette sammenhæng. Wood Supply beklager fejlen.

Foreningen Dansk Møbelindustri indgav i september 2007 en klage over kontormøbelvirksomhederne Kinnarps og EFG Partner for konkurrenceforvridende optræden på det danske marked i forbindelse med afgivelse af tilbud og indgåelse af kontrakter med Finansministeriet og SKI A/S. Klagen var indgivet af Foreningen Dansk Møbelindustri på vegne af Labofa Munch.

Det har taget Konkurrencestyrelsen otte måneder at nå frem til en afvisning af klagen.

- Ikke fordi den er mangelfuld eller utilstrækkeligt dokumenteret, men fordi Konkurrencestyrelsen ikke finder det hensigtsmæssigt at anvende myndighedsressourcer på gennemførelse af en eventuel sag om misbrug af dominerende stilling. Det skriver Foreningen Dansk Møbelindustri i deres artikel Konkurrencestyrelsen afviser klage over prisdumpning .

I sin klage med påstanden om konkurrenceforvridende adfærd havde Foreningen Dansk Møbelindustri dokumenteret, at Kinnarps og daværende EFG Partner via en rammekontrakt har aftalt priser med den danske stat. Priser, der er markant lavere end priserne på samme produkter, der sælges til den svenske stat via en tilsvarende rammeaftale.

Foreningen Dansk Møbelindustri har endvidere dokumenteret omsætningen for kontormøbeludbyderne i Danmark med henblik på en belysning af, hvorledes styrkeforholdene på hjemmemarkedet i Danmark er fordelt. Konkurrencestyrelsen har på intet tidspunkt anfægtet de af Foreningen Dansk Møbelindustri indsendte oplysninger.

Ikke desto mindre meddeler Konkurrencestyrelsen i sin afgørelse den 16 maj 2008:

- I denne sag har Styrelsen vurderet, at klagen ikke har en sådan betydning for konkurrencesituationen på markedet eller en sådan principel betydning, at styrelsen ønsker at anvende sådanne myndighedsressourcer, som er nødvendige for gennemførelsen af en eventuel sag om misbrug af dominerende stilling, når der samtidig henses til undersøgelses forventede resultat.

Konkurrencestyrelsens afgørelse kan ikke ankes.

Adm. direktør for Foreningen Dansk Møbelindustri, Keld Korsager, beklager afgørelsen og udviser stor respekt for Labofa Munch, der har haft kræfter til at følge sagen til dørs.

Wood Supply beklager endnu engang fejlciteringen af dagbladet Børsen og håber med denne artikel at have kastet lys over sagens rette sammenhæng.






Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078