23948sdkhjf

Danske møbelproducenter tjener styrtende i Japan

Japanerne er vilde med de danske møbelklassikere. Eksporten voksede med 166 millioner kroner sidste år.
Japanerne køber for 391 millioner kroner danske møbler sidste år. Dermed voksede eksporten med hele 73,9 procent. Fremgangen kommer derned en lang række møbelfirmaer til gode. Det skriver Berlingske Business.

Købelystne japanere med et godt øje til de danske klassikere erhverver blandt andet Finn Juhls klassiske møbler, som bliver fremstillet af One Collection.

- Vi mærker helt klart, at der – efter mange år uden særlig udvikling på det japanske marked – pludselig sker noget igen. Vi har ikke de der kontraktbomber, hvor du kan sælge 200 stole til ét projekt. Men vi skaber flere og flere forhandlere derovre, og de bruger mere og mere plads på os, så vi mærker absolut en forbedring, siger Henrik Sørensen, direktør i One Collection, til Berlingske Business

Selvom Japan med fremgangen på 73,9 procent var den absolutte højdespringer på møbeleksporten, er der stadig lang vej op til Norge og Tyskland. Mens der blev solgt danske møbler for 391 millioner kroner til Japan lå salget til Norge og Tyskland på henholdsvis 2.642 millioner kroner og 2.159 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094