23948sdkhjf

Andres død blev til Wood Steps brød

Tidernes gunst har sat den østjyske trappeproducent i en gunstig position, og 2015 blev et jubelår.
Trappeproducenten Wood Step, som er hjemhørende på et landsnedkeri mellem Randers og Hadsund, har haft et forrygende 2015, fortæller virksomheden.

Regnskabet for 2015, som følger kalenderåret er endnu ikke offentliggjort.

- Men vi har mere end fordoblet overskuddet, siger ejerleder Peter Ravn til Wood Supply. I 2014 var resultatet knap 2,3 millioner før skat.

Omsætningen har ikke været til at stoppe, og den er steget med cirka 30 procent. Mange brikker er faldet heldigt på plads for Wood Step, forklarer Peter Ravn. For eksempel er ”andres død” blevet Wood Steps ”brød”, fortæller han og nævner blandt andet Trappefabrikken i Ølgod, som krakkede i februar 2015. Trappefabrikken kom på benene igen, men Wood Step var allerede løbet med en mængde ordrer, nævner han.

Han nævner også byggetrends som udslagsgivende. Blandt andet grundpriser og hensyn til varmebesparelse har gjort det attraktivt at bygge i to eller flere plan.

- Især typehuse, som før var i ét plan er oftere i to plan. Det ser man meget på Sjælland, hvor man ofte arbejder med en lille grundplan. Det er jo alt sammen lykken for en trappemand som jeg, siger Peter Ravn.

Så tidernes gunst får meget af æren for Wood Steps øjeblikkelige succes. Peter Ravn vil dog selv gerne tage æren for, at Wood Step kunne stå i den position.

- Man skal være heldig, men vi har også været dygtige og tilpasset os den periode, vi har været igennem, så vi sikrede, at det var os, der overlevede, siger han og nævner, at man sparede, da tiderne var strengest.

- Det var en sund gennemgang, hvis vi kiggede efter i alle krogene. Det er små ting som rengøring og biler, man for eksempel kigger igennem, strammer op på og holder igen med alting, siger han.

Forsigtighedsprincippet præger fortsat. Med fuld ordrebog kunne det friste at ansætte endnu flere folk, så omsætningen kunne øges yderligere, men Wood Step har valgt at holde en snusfornuftig disciplin.

- Har man et par mand for meget, kan det være svært at hive overskuddet hjem. Mangler man derimod lidt, mærkes det positivt på bundlinjen, siger Peter Ravn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062