23948sdkhjf

Fokus på arbejdsmiljø giver kontant bonus

Danske Snedker- og Tømrermestres medlemmer får skulderklap og markant reduktion i arbejdsskadepræmie af TRYG Forsikring.
Belønningen kommer, efter Danske Snedker- og Tømrermestre - DST gennem flere år har sat fokus på arbejdsmiljøet hos sine medlemsvirksomheder.

Virksomhederne har interesse for arbejdsmiljø
I starten var det for at forberede samt hjælpe virksomhederne gennem screeningen, men det stod hurtigt klart, at behovet og især interessen var meget større end som så hos virksomhederne.

- Interessen for vores arbejdsmiljøkurser og arbejdsmiljøværkstøjer, har været overvældende og langt de fleste virksomheder er gået fra, at se på arbejdsmiljø som et irritationsmoment til at se på potentialet i et godt arbejdsmiljø, siger Erik Møbius, direktør i DST. Faktisk er det blevet så populært og efterspurgt, at vi har en mand ansat til at tage rundt i medlemsvirksomhederne for at hjælpe med at implementere og sætte fokus på arbejdsmiljøet.

- Virksomhederne fandt meget hurtigt ud af, at når ledelsen sætter fokus på arbejdsmiljøet forplanter det sig hurtigt ud blandt medarbejderne og når både ledelse og medarbejdere tager arbejdsmiljøet alvorligt er der en række positive effekter, der er med til at give positive tal på bundlinien, udtaler Erik Møbius.

- En byggeplads, hvor der ikke ligger en masse overflødigt og flyder er nu en gang nemmere at arbejde på og dermed er det også nemmere at overholde de i forvejen ofte meget stramme tidsplaner. Samtidig mindsker det markant risikoen for arbejdsulykker, hvilket i høj grad er i alles interesse.

Markant reduktion i arbejdsskadepræmie
Tryg forsikring har nu valgt at belønne DST´s indsats for bedre arbejdsmiljø, da Tryg direkte kan se, at for medlemmer af DST er arbejdsskaderne af væsentligt mindre omfang end for den øvrige portefølje af snedker- og tømrervirksomheder. Belønningen giver sig helt kontant udtryk i en meget markant reduktion af præmien for arbejdsskade.

Opfordring til Claus Hjort Frederiksen
Erik Møbius glæder sig over denne belønning til medlemsvirksomhederne.

- Det er fantastisk glædeligt at få et sådant skulderklap, især når Claus Hjort Frederiksen tror, at den eneste mulighed for at få virksomhederne til at tænke arbejdsmiljø er ved at fordoble bødestørrelsen. Det er bestemt ikke motiverende, snarere tværtimod, siger Erik Møbius og opfordrer beskæftigelsesministeren til at tænke nutidigt og fremadrettet.

- Beskæftigelsesministeren burde gøre som Tryg og belønne de virksomheder, der virkelig gør en indsats på området, så ville vi komme endnu længere med positivt arbejdsmiljø på pladserne. I DST vil vi selvfølgelig fortsat have meget fokus på arbejdsmiljøet og fortsætte arbejdet ude i virksomhederne til gavn for både medarbejdere og virksomhederne.

Kilde: Danske Snedker- og Tømrermestre

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063