23948sdkhjf

Carl Hansen & Søn taber på lav dollarkurs

Møbelvirksomheden Carl Hansen & Søn tabte i 2007 mange penge på den lave dollarkurs. Det samlede valutatab på dollars og japanske yen udgør 3,3 mio. kr., der ville have pyntet på bundlinien, erkender direktør og ejer Knud Erik Hansen, selvom 2007 overordnet set var et godt år.
Carl Hansen & Søn tabte i alt 3,3 mio. kr. på dollars og japanske yen i 2007. De penge ville have pyntet på bundlinien erkender direktør og ejer Knud Erik Hansen. Ikke desto mindre betegner han 2007 som et rigtig godt år.

Årsagen til det store tab blandt andet i USA er, at virksomhedens salgsselskab kører med faste priser i et helt år, og derfor har man først kunnet justere priserne pr. 1. januar 2008. Derudover var flytningen af virksomhedens Tranekærafdeling en bekostelig affære på produktionssiden – det kostede Carl Hansen hele to måneder.

Udover vanskelighederne med flytning og valutakurserne var 2007 et gdt år, hvor Wegnerstolene gik som varmt brød – ikke mindst på det amerikanske og japanske marked.

Virksomhedens bruttoresultat voksede i 2007 med 14%, og resultatet før skat blev på 2,1 mio. kr., mens egenkapitalen røg i plus efter år i minus. Knud Erik Hansen ser derfor positivt på regnskabsåret 2008.

Kilde: Fyens Stiftstidende

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078