23948sdkhjf

Offentlig regulering hæmmer konkurrencen

Konkurrencestyrelsen slår fast, at det står godt til med konkurrencesituationen i Danmark, men at den offentlige regulering er en kæp i hjulet på konkurrenceevnen i 27 ud af 35 udpegede brancher.
Det er Konkurrencestyrelsens overordnede vurdering i den netop offentliggjorte Konkurrenceredegørelse 2008, at konkurrencesituationen i Danmark bliver bedre og bedre.

- Det er glædeligt, at antallet af brancher med konkurrenceproblemer ifølge redegørelsen fortsætter med at falde, omend der i år er tale om et begrænset fald. Udviklingen tyder på, at det er realistisk at nå regeringens mål om, at antallet af brancher med konkurrence-problemer i år 2010 skal være nede på 32, siger erhvervsjuridisk chef, Anders Ladefoged, DI, i en kommentar til redegørelsen.

- Det er dog tankevækkende, at Konkurrence-redegørelsen konstaterer, at den offentlige regulering begrænser konkurrencen i 27 af de 35 udpegede brancher med konkurrenceproblemer. Og for 19 branchers vedkommende kan konkurrenceproblemerne især henføres til konkurrencebegrænsende offentlig regulering, siger Anders Ladefoged.

- Vi er helt enige med Konkurrencestyrelsen i, at den offentlige sektor udgør en så væsentlig del af den danske økonomi, at det også her er vigtigt, at der er effektiv konkurrence om opgaverne. Der er brug for en helt anderledes offensiv tilgang i kommunerne, påpeger den erhvervsjuridiske chef.

- Der vil blive brug for en bred vifte af initiativer for at skærpe konkurrencen og øge de private virksomheders engagement i løsning af offentlige opgaver. Vi er i den forbindelse meget tilfreds med, at regeringen i regeringsgrundlaget har tilkendegivet, at der vil blive udarbejdet en samlet, national strategi for fremme af offentligt-privat samspil. Den ser vi frem til, siger Anders Ladefoged.

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08