23948sdkhjf

Søm-projekt skal halvere produktionstiden på Stressless

Ekornes kan snart sy betrækket til sine Stressless stole på den halve tid. Med støtte fra norsk Forskningsråd har Ekornes arbejdet med et omfattende projekt, der skal optimere søm-processen.
Det er vanskeligt at sy i skind og stof, og derfor er det en vanskelig proces at automatisere. Ekornes tror det er muligt at halvere søm-tiden på betrækket til de kendte Stressless-stole og med støtte fra Norsk Forskningsråd fortsætter Ekornes arbejdet med at automatisere processen.

Ekornes vil halvere antallet af søm-operatører i produktionen af stressless, og virksomheden ser især optimistisk på processen, nu man har modtaget en økonomisk håndsrækning fra rådet.

- Vi har fået en god portion penge til søm-laboratoriet i Raufoss og et andet delprojekt vi har kørt i samarbejde med et firma i Australien. Vi mener, at det er sandsynligt at halvere søm-tiden, selvom der er tale om avancerede søm-operationer, fortæller Håkon Raabe, der leder forsknings- og udviklingsdelen af søm-projektet.

Den gennemsnitlige søm-tid pr. stolebetræk skal reduceres med 1 time og 25 min. Virksomheder i Japan, England, Tyskland og Frankrig har tidligere forgæves forsøgt at automatisere det ikke-automatiserbare.

- Vi er nået gennem første fase og har udviklet en god basisteknologi. Derudover har vi udviklet løsninger til automatiseringen af en symaskine. I laboratoriet er det indtil videre lykkedes os at flytte materiale ved hjælp af robotter. Den videre udvikling skal sikre en stabilisering af automatiseringsprocessen. Der er ting, der virker i et laboratorium, men det er noget andet i den virkelige verden, siger Raabe.

Kilde: Teknisk Ukeblad

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078