23948sdkhjf

Tvilum-Scanbirks nedgang mindre end ventet

For fjerde år i træk er både omsætning og indtjening faldet hos møbelgiganten Tvilum-Scanbirk. Selvom nedgangen er mindre end ventet, forventer ledelsen dog stadig, at nedturen fortsætter resten af året.
Hos Tvilum-Scanbirk kan man mærke den økonomiske afmatning. Virksomheden oplever for fjerde år i træk et fald i både omsætning og indtjening. Faldet er dog mindre end ventet. Ledelsen forventer dog, at nedturen fortsætter resten af året.

- De amerikanske forbrugere er blevet meget mere tilbageholdende og udskyder deres indkøb af møbler i langt større omfang end hidtil. I England har vi oplevet den samme udvikling de sidste fem-seks måneder. Kraftige fald i huspriserne går ud over detailhandlen. Det rammer også os, siger koncernchef Lau Frandsen, Tvilum-Scanbirk, til Børsen.

Lau Frandsen vil dog ikke sætte konkrete tal på, hvor meget omsætning og indtjening forventes at falde i år. Men i 2007 faldt omsætningen 1% til 2.613 mio. kr. fra 2.627 mio. kr. året før. Det er især på det nordamerikanske marked, koncernen er hårdt ramt. Alene her faldt omsætningen med 60 mio. kr. som følge af afmatningen i den amerikanske økonomi og dollarens historiske dyk.

Driftsresultatet (ebit) er gået tilbage med 12% til 179 mio. kr. i 2007 fra 204 mio. kr. året før.

Nedgangen har som nævnt ikke være så slem som ventet, og det skyldes, at Tvilum-Scanbirks største kunder har haft en langt større aktivitet end ventet.

På den negative side har koncernen, ligesom mange andre, også kæmpet med de kraftige prisstigninger på blandt andet spånplader.

I 2008 planlægger koncernen af investere et tocifret millionbeløb, men det er ikke lykkedes for dagbladet Børsen at få Lau Frandsen til at uddybe dette.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095