23948sdkhjf

Kjeldtoft hackede en Hay-stol for kunden

Det ligner en Hay-stol i en tønde. Og det er næsten præcist, hvad det er.
Der var tale om et såkaldt hack, da Møbelsnedkeri Kjeldtoft torsdag afleverede fem nye loungestole til Vingsted Hotel og Konferencecenter lidt uden for Vejle.

Fem skalstole fra designhuset Hay havde fået en lys træbeklædning af amerikansk ask og en drejeakse.

Stolene er en bestillingsopgave fra den vejlensiske virksomhedsscenograf Karen Noeberg, der har giver hotellet sit nye designkoncept, som stolene er lavet fuldkommen efter.

Beklædningen er dermed magen til det bygningsinventar og den skrank, som Møbelsnedkeri Kjeldtoft afleverede og færdiggjorde i november 2015. Foruden stolene er der også borde med samme askbeklædning.

Kundens ønske skriver dermed tilfældigt Kjeldtoft Snedkeri ind i en moderne tradition for såkaldt hacking, bemærker Gert Kjeldtoft, indehaver af snedkeriet. Hvor man bruger en anden producents værk og arbejder videre med det.

- Mig bekendt er det meget oppe i tiden, siger han og nævner Silvan, som forsøger at inspirere gør-det-selv-kunderne med sin Silvan Hacks-kampagne.

Også Ikea forbindes i høj grad med fænomenet. På flere hjemmesider og blogs er der idéer til, hvordan man arbejder videre med netop Ikeas kendte møbler.

Og designhuset Hay er udmærket klar over, at Møbelsnedkeri Kjeldtoft købte fem stole for at forvandle dem til halvvejs ukendelighed.

- Vi kontaktede en sælger, som leverede stolene, og han ved godt, at de skulle hackes, bedyrer Gert Kjeldtoft.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078