23948sdkhjf

Fremgang for Finn Juhl-fremstød i messebyen Köln

Kendskabsgraden er steget markant i de senere år, oplever Onecollection, som udstiller i et showroom uden for messen i Köln.
Onecollection i Ringkøbing, som især profilerer sig som producent af Finn Juhl-møbler, er for 12. år i træk i Köln i forbindelse med møbelmessen IMM. Men ikke på selve messen.

Ude i byen befinder det vestjyske firma sig i selskab med Brdr. Petersen og PP Møbler i et showroom, som den tyske møbelhandler Wohnkultur 66 fra Hamborg har etableret.

Selv om det er uden for messens program, er det en del af byens program. Der er distribueret et bykort med en gårute, som findes på byens hoteller og andre steder. Det passer bedre til Onecollection end decideret messedeltagelse, siger Christian Poulsen, som er messeansvarlig.

- Det er en anden stemning, der er her. Vi er lidt på fælles grund, og det genererer noget direkte salg til private kunder, fortæller han.
Onecollection har oplevet en stigende interesse for Finn Juhl (1912-1989) især siden 2012, som var 100-året for møbelarkitektens fødsel.

- Så for 12 år siden oplevede vi ikke, at der var mange, der kendte Finn Juhl af navn, men den kendskabsgrad er steget markant, siger han.

Onecollection udstiller blandt andet lænestolen ”Høvdingen” og det lille handskeskab, som Finn Juhl i 1951 skabte til sin kone. Skabet gemmer på skuffer, som er farvelagt med udgangspunkt i Goethes farvelære, opkaldt efter den tyske filosof Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832).

Handskeskabet blev vist på forrige Milano-messe, og interessen for det er stor, fortæller Christian Poulsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234