23948sdkhjf

Købelysten i Köln er vokset i år

Dansk brancheorganisation melder om dansk optimisme på IMM-messen i den vesttyske millionby.
Det er Niels Buhl, konsulent hos Træ- og Møbelindustrien i Dansk Industri, som befinder sig i Köln i disse dage og har truffet cirka 30 af de godt 60 danske virksomheder, som udstiller på messen IMM i disse dage.

- Der er en meget positiv stemning over hele linjen, siger han til Wood Supply.

- Alle, jeg har talt med, melder om mere købelystne kunder end samme tid sidste år. Flere har satset på større stande, fordi de tror på det, siger han.

Han bemærker især to markante møbeltendenser på årets messe.

- Røget eg er virkelig blevet efterspurgt i år. Det er lidt lysere end valnød, og det har flere haft held med, nævner han blandt andet og nævner polstermøbler. Tendensen på årets messe går mod lettere polstermøbler, som står på tyndere og højere ben.

Kølnermessen er det helt rigtige sted for den eksportorienterede del af det almindelige boligmøbelsegment fra lavpris til luksus i mellemprisklassen, vurderer han. Messen er mere international end Stockholm-messen, som har et mere regionalt, nordisk fokus. I Köln er der flere oversøiske indkøbere.

Til gengæld er det netop en boligmesse, og derfor er der ikke meget at komme efter for aktører på kontraktmarkedet for eksempel kontormøbler.

Derudover findes det øverste luksussegment i stadig mindre grad i Köln. Flere i den tungeste designklasse – deriblandt danske aktører – har i høj grad sagt farvel til Köln og goddag til Milano, fortæller han.

- Milano har været bedre til at markere sig som en designbegivenhed. Det er ikke noget, der er sket fra den ene dag til den anden. Det er en udvikling, der er sket over årene, siger Niels Buhl.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14