23948sdkhjf

Præfabrikeret træbyggeri får licens til Svanemærket

ABC Pavilloner er blevet godkendt til at opføre svanemærkede byggerier. Det åbner helt nye muligheder.
Kommunerne viser stigende interesse for svanemærket institutions- og boligbyggeri, og hos ABC Pavilloner har man derfor store forventninger til den nyerhvervede licens, som gælder to typer af byggerier; en børneinstitution på 216 kvadratmeter og en bolig på 107 kvadratmeter.

- Svanemærket er en force i forhold til markedsføring af vores byggeri, og vi har både haft forespørgsler fra kommuner og private. Vores største kundegruppe er den offentlige sektor. Vi vælger at bygge miljørigtigt, fordi det er den vej, udviklingen går. Det er det rigtige at gøre, og det er jo ikke ’Thy-lejren’ mere. I dag er der penge i bæredygtigt byggeri, siger direktør Kjeld Facius fra ABC Pavilloner

At der er stigende interesse for Svanemærket byggeri, bekræftes hos Miljømærkning Danmark:

- Odense Kommune har allerede bygget to svanemærkede børnehaver, og flere kommuner har vist interesse for at opføre svanemærket institutions- og boligbyggeri, siger direktør Martin Fabiansen.

Licensen er det hele værd
En svanemærket bygning stiller høje krav til både energiforbrug, byggematerialer og affaldssortering, og det har gjort certificeringsprocessen længere og mere ressourcekrævende end forventet:

- Umiddelbart har det overrasket os, at processen har været så omfattende. Men nu hvor vi står med licensen i hånden, har det været det hele værd. Med svanemærket har vi nu fået en blåstempling af vores tilgang til præfabrikeret modulbyggeri, siger Kjeld Facius.

ABC Pavilloner har i forvejen haft fokus på at optimere produktionen, og virksomheden har gennem en længere periode arbejdet med genanvendelse af byggematerialer. Ifølge Kjeld Facius oplever virksomheden, at der er flere fordele forbundet med at tænke bæredygtigt i produktionen:

- Vi genererer mindre affald end tidligere. Faktisk kan vi nøjes med et par trailere til at transportere byggeaffald fra byggepladsen, mere er der ikke. Herudover er alt optimeret, så vi eksempelvis sorterer affaldet i ni fragmenter, som Svanen kræver. Det koster jo penge at komme af med byggeaffald, så på den måde er Svanemærket et godt redskab for os i styringen af byggeprojekter, fortæller han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.484