23948sdkhjf

Ikea jobtræner flygtninge

Fem syrere er startet i Ikeas varehus i Taastrup.
Som en del af en særlig integrationsindsats er fem syrere startet i jobtræningsforløb i Ikeas varehus i Taastrup.

Det skriver Lokalavisen Taastrup.

Det er jobcentret i Høje Taastrup Kommune, der har indgået et samarbejde lokalt med den svenske møbelgigant, som har oprettet fem nye praktikpladser til flygtninge, der skal eksistere frem mod slutningen af 2017. I det forløb får her praktikanterne et forløb på 13 uger ad gangen.

- Vi har set meget frem til, at de fem flygtninge skulle starte hos os i jobtræning. Som en stor virksomhed har vi ansvar for og kapacitet til at bidrage til et rummeligt og mangfoldigt arbejdsmarked og skabe mulighed for god integration. Gennem jobtræningen kan vi støtte op om at integrere en gruppe flygtninge i det danske samfund og lære dem om dansk arbejdskultur. Vores mål er, at flygtningene, efter forløbet hos os, får mod på at påbegynde uddannelse eller søge job - enten i IKEA eller i en anden virksomhed, « siger Anders Olsen, varehuschef i IKEA Taastrup, til Lokalavisen Taastrup.

I første omgang skal de nye praktikanter arbejde i Ikeas såkaldte recovery-afdeling, hvor returnerede varer sættes i stand, så de kan sælges igen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078