23948sdkhjf

Kasper fra Aarhus skal høvle på Hawaii

Drømmen om det pure gamle møbelhåndværk sender yngre snedker ovre på den anden side af kloden. Målet er at komme hjem og blive selvstændig.
Selv om Kasper Andersen fra Aarhus blev udlært som møbelsnedker i 2008, har han endnu ikke levet af at lave møbler. Det første job skulle nemlig ikke være et hvilket som helst job.

- Jeg synes, der er rigtig langt mellem de virksomheder, som laver noget individuelt og ikke masseproduceret. Jeg vil så langt væk fra Ikea-konceptet som muligt, hvor man laver 100 ens spiseborde, siger han til Wood Supply.

Nu har han fundet sit udsøgte drømmejob - meget langt væk. Selv om det lyder som en drømmeferie, så er det for at knokle, at han efter nytår sætter han sig i et fly til Hawaii. Efter planen skal han arbejde i 12 måneder for et håndværkssnedkeri, der er lige efter Kasper Andersens hjerte.

Indehaveren af snedkeriet Alii Woodtaylor i byen Captain Cook på hovedøen Hawaii faldt over Kasper Andersens fritidskreationer af møbler på fotomediet Instagram, og det viste sig, at Kasper Andersen var blevet opdaget af en professionel sjælefrænde med 30 års håndværkserfaring at lære af.

- Han kontaktede mig på Facebook. Jeg troede bare, det var for sjov, men han tilbød mig altså et job, så nu tager jeg over og prøver det og sætter tingene på stand-by herhjemme.

Det, han sætter på pause, er fritidsfirmaet Wood Kaan, som han startede for halvandet år siden og som har fået et følge af 6500 interesserede på Facebook. Til daglig har Kasper Andersen levet af at være lagerarbejder på fuld tid. Så kunne han tjene penge til møbelmaterialer. Og når han fik fri, brugte han næsten alle aftener og weekender på at lave møbler.

Faktisk har han brugt endnu flere timer på møbler, end han har brugt på sit fuldtidsarbejde. Mens han prøvede at få plads til kæreste, venner, forlystelser og søvn.

- Det kan jeg godt få klemt ind, men det kræver en masse planlægning, siger han tørt.

Nu er planen, at Wood Kaan skal blive hans levevej, når han om 12 måneder vender hjem. Hvis alt går efter den plan.

- Så fortsætter jeg med mit eget. Så skal der satses på det. Der er en store interesse efter det, jeg laver, og jeg får rigtig mange henvendelser, så jeg kan godt leve af det, hvis jeg tør tage springet, siger han.

Han erkender, at han er forelsket i en meget smal niche, hvor møblerne koster mere, fordi de er snedkereret fra bunden og uden brug af moderne teknologi som CNC-maskiner.

- Der er mere sjæl og personlighed i et møbel, som man har lavet selv, og der er brug for en, der kan lave de ting, man lige står og mangler og med skæve mål, som ikke kan købes i en forretning. Det er et lille marked, men jeg tror, det venter på mig, siger Kasper Andersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094