23948sdkhjf

Unimerco igen blandt Europas bedste

Sunds-virksomheden er på sjette år blandt Europas bedste virksomheder.
Unimerco, der i efteråret for 7. gang blev kåret som en af Danmarks ti bedste arbejdspladser, er også at finde på listen blandt Europas bedste.
Det internationale institut ”Great Place to Work®” kårede i går de 100 bedste virksomheder på europæisk plan. Ud fra en liste på 1250 deltagende virksomheder ligger Unimerco placeret som nummer 32 på listen med små og mellemstore virksomheder.

Fast på holdet
I år er første gang, at virksomhederne på listen er rangeret. Unimerco’s placering er derfor den første indikation af, hvor på listen virksomheden befinder sig i forhold til de øvrige, der ligger i top 50.

Unimerco har som én af bare fire arbejdspladser i Europa været repræsenteret på listen siden 2001, hvor ”Great Place to Work” blev afviklet på europæisk plan første gang.

- Placeringen på listen er naturligvis af betydning, men for os er det også vigtigt, at vi holder en plads på holdet år efter år, for det viser, at vi fortsat arbejder på at forbedre os, siger adm. direktør Kenneth Iversen. Han peger samtidig på, at konkurrencen er blevet hårdere, efterhånden som stadig flere virksomheder ser værdien i gode forhold for de ansatte.

De gode arbejdspladser vurderes ud fra virksomhedens egen beskrivelse og et omfattende spørgeskema, som de ansatte skal svare på.
Den faste plads på holdet tilskriver Kenneth Iversen blandt andet, at virksomheden rent faktisk bruger resultaterne fra spørgeundersøgelserne til at forbedre forholdene og sætte ind på de punkter, som medarbejderne peger på.

Tilliden er stor
På lige fod med andre danske virksomheder i undersøgelsen scorer Unimerco højt på tillid mellem medarbejdere og ledelse – og den går begge veje.
Unimerco adskiller sig ganske vist fra de fleste andre virksomheder ved, at medarbejderne sammen med ledelsen ejer samtlige aktier i selskabet, hvorfor tilliden skulle være indlysende. Men Unimerco har valgt en meget åben kommunikation, så medarbejderne dagligt får omsætningstal for alle afdelinger. Dermed kender de ansatte ikke kun den positive side af virksomhedens tilstand. De ved også, hvis der er områder, hvor det ikke går så godt.

I alt deltager 1250 virksomheder fra 15 europæiske lande i undersøgelsen. Det betyder, at mere end 230.000 medarbejdere i virksomheder fra hele Europa har udfyldt spørgeskemaer, der fokuserer på områder som troværdighed, respekt, retfærdighed, stolthed og fællesskab.

Unimerco deltager på listen over virksomheder med under 500 ansatte. Virksomheden har ganske vist tæt ved 650 ansatte på koncernplan, men det er kun den danske del af koncernen, der tæller med i opgørelsen.

Kilde: Unimerco

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.118